Handmade

Ambacht van het kaarsen gieten

Onze kaarsen combineren pure ambacht met hedendaags design. In ons atelier zetten we iedere wiek met de hand en worden de kleuren en geuren manueel gemengd. Eén voor één worden de kaarsen nadien gegoten en ook het afwerken en verpakken is een zaak van mensenhanden.

Alle producties gaan in kleine reeksen volgens capaciteit net om die authenticiteit in onze kaarsen te bewaren. Het ruwe ‘frost’ effect geeft de kaarsen een uniek uitzicht en meteen ook de charme waarvoor ze zo gegeerd zijn. 

Hoogwaardige kwaliteit

De kwaliteit en transparantie bij het branden danken de kaarsen aan de hoogwaardige grondstoffen. Het hoofdbestanddeel is paraffine die in de massa wordt aangekleurd met minerale kleurstoffen. En uiteraard: geen kaars zonder wiek! Die worden speciaal voor Dekocandle gemaakt uit het beste katoen.

Handmade in Belgium

Elke kaars die ons atelier verlaat is uniek en op bestelling gegoten in één van de 75 kleuren. Dat doen we al meer dan 15 jaar lang met passie en uitgebreide vakkennis, onderbouwd door wetenschappelijke know-how. Om die reden ontvingen we ook het officiële “Handmade in Belgium” kwaliteitslabel.

Mondgeblazen glas

Ambacht en authenticiteit dragen we hoog in het vaandel, ook als we onze decoratie collecties samenstellen. Zo is ons glaswerk mondgeblazen en zijn de marmeren, metalen en houten objecten zorgvuldig door ambachtslui vormgegeven en afgewerkt.

Het magische proces waarbij een gloeiend klompje, vloeibaar glas wordt geblazen tot een uniek object spreekt tot de verbeelding. Het is een arbeidsintensief procédé dat ontzettend veel vakkennis en expertise vraagt maar het resultaat is prachtig. Eén voor één stijlvolle objecten met een ziel.